Ismerje meg a CALEO Carbon-technológiás fűtőelemeit! Padlófűtés - Mennyezetfűtés - Falfűtés Hatékony hőszigetelés Az ISOCELL hőszigetelési rendszer alapja a cellulóz. -- FÜTÉS TECNIKA ALTERNATIV FÜTÉSI MOD ÉPITÉSI TECNOLOGIA PRFIRAGASZTÁS LAPOSTETŐ SZIGETELÉS POLIFOM P FÜTÉSTECNIKA, ALTERNATIV FÜTÉSIMOD, ÉPITÉSITECNOLOGIA, VIZES SALÉTROMOS HÁZAK FALAK UTOLAGOS SZIGETELÉSE, A MAGYAR ÉPITÉSTECNIKA, POLIFOM PROFIRAGASZTÁS, HÖSZIGETELÖ RENDSZEREK TECNIKÁK, TISZTA ENERGIA, MEGÉRI-E A NOBO ELEKTROMOS FÜTÉS, HAUTEC NÉMET HÖSZIVATTYUK, NAPKOLEKTOROS FÜTÉS TETÖSZIGETELÉS, TIPPEK A LAKÁSBA TÉVEDT ROVAROKELLEN, IDÖJÁRÁS. FÜTÉS TECNIKA ALTERNATIV FÜTÉSI MOD ÉPITÉSI TECNOLOGIA PRFIRAGASZTÁS LAPOSTETŐ SZIGETELÉS POLIFOM P: Megéri-e a NOBO elektromos fűtést alkalmazni?

2011. április 16., szombat

Megéri-e a NOBO elektromos fűtést alkalmazni?



Kedves Tulajdonos!

Megéri-e a NOBO elektromos fűtést alkalmazni?


A közhiedelemmel ellentétben, bizonyos esetekben érdemes a villamos áramot fűtésre használni. Ezt olvasva sokakban felvetődhet, miért, hiszen a villamos energia a legdrágább energiaforrásunk! A legtöbben a villamos energiával történő fűtést alapvetően elvetik, vagy legfeljebb csak kiegészítő fűtésként tudják elképzelni.
A fűtési rendszereket mostanában földgázalapúnak képzeljük, és ennek következtében a lakások fűtése amennyiben a lakásfűtés egyedi és nem távfűtés csatlakozású kb. 90%-ban gázkazános. A földgáz felhasználásának hátrányai csak az utóbbi időben váltak egyre inkább szembetűnővé, amikor a kis alapterületű lakásoknál megjelentek a kémény felújítási problémák. Egyre nehezebb, körülményesebb a kis lakásokban a kéményes készülékek elhelyezése, és ekkor még nem is említettük a kis vízterű fűtési rendszerek hatásfokának problémáit.
Évtizedek óta a pazarló, szabályozhatatlan fűtést helyezték előnybe (Először a kazánt melegítjük fel, aztán a radiátort, majd a levegőt. Könnyen belátható, hogy így óriási a veszteség.) Nem beszélve a téli időszakban a gáz fűtőértékének nem megfelelő minőségéről.

Alacsonyabb fűtési költségeket szeretne?
Ez lehetséges, de az évtizedek alatt kialakult (rossz) szokásokon változtatnunk kell!
A kellemes hőérzet fontos! Ha íróasztalhoz ül, és nagyobb fényt akar, bekapcsolja a helyi világítást. Egy új fogalmat kell megtanulni: a “Helyi Fűtés” az egyik legjobb megoldás.
Amennyiben figyelembe vesszük Magyarország európai uniós csatlakozásából fakadó tényt, miszerint az energiaáraknak az uniós tagállamok áraihoz kell viszonyulniuk, láthatjuk, hogy a villamosenergia-árak sokat emlegetett növelése nem megalapozott. Ha mégis sor kerül a villamos áram árának emelésére, az bizonyosan nem lesz olyan mértékű, mint az éveken át államilag támogatott, importált földgáz áremelkedése.
környezetvédelem! Talán ez érdekli a legkevésbé az embereket, ha választani kell a pulóver és a termosztát feljebb csavarása között. Szeretnék eloszlatni néhány tévhitet a NOBO elektromos fűtőpanelek által elhasznált áram nem környezetszennyezőbb, mint a gázfűtés, mert sokféle úton előállítható (atomerőműben, szélgenerátorral, vízi erőműben, napenergiából, vagy más, eddig esetleg ismeretlen energiából…) Elektromos energia működteti a gépeinket, a fényforrásainkat, a kommunikációs és híradás-technikai eszközeinket, stb. Mindig meg fogják találni az előállítás módját. Jelenlegi ismereteink szerint a földgáz néhány évtized múlva elfogy, ezért addig folyamatosan emelkedni fog az ára. Egy köbméter gáz elégetéséhez tíz köbméter levegőre van szükség! Melyik tart ki tovább? A levegő, vagy a fosszilis energiák?
Mi a jogos elvárás egy fűtési rendszertől?
  • olcsó kiépítés
  • gazdaságos üzemeltetés
  • megbízhatóság
  • korszerűség
Nem tud dönteni, bizonytalan?  Egy fűtési rendszer méretezése komoly feladat kérje segítségünket, ajánlatunkat.

Ajánlatkérés itt: 

Fűtés web áruház

Nincsenek megjegyzések: